Vacanță de 1 Decembrie

alba iulia

Avand in vedere ca vacanta de 1 Decembrie este foarte aproape, unii dintre noi se intreaba, incotro ar trebui sa porneasca, astfel incat sa se bucure de un weekend prelungit. Nu sunt multi, cei care prefera sa-si ia o vacanta in perioada 1 Decembrie, cu toate acestea cei care o fac, se bucura de niste preturi mai mici decat in perioada sarbatorilor de iarna.

Daca profiti si pleci in vacanta la inceputul lui decembrie, atunci vei vedea ca vei face niste economii, spre deosebire de sfarsitul lunii, atunci cand foarte multe persoane aleg sa plece in vacanta. O idee de vacanta, ar fi chiar in Alba-Iulia.

Orasul Marii Uniri, ar putea fi optiunea ideala pentru vacanta. Cetatea Alba Carolina arata fantastic dupa ultimele renovari, deci va trebui sa ai in vedere si o vizita a acestei cetati atunci cand ajungi aici. Daca ti se face foame, atunci ai putea incerca restaurantul Hotelului Medieval.

Acest restaurant este situat chiar in interiorul cetatii, de aceea nu va trebui sa te gandesti ca esti nevoit sa parasesti cetatea pentru masa de pranz. Piata de Craciun de la Sibiu este singura din tara, care aminteste putin de marile Piete de Craciun din Europa, de aceea, o excursie aici ar fi indicata, pentru a va putea bucura de bradul urias impodobit in mijlocul pietei, dar si de casutele din lemn.

Crama Sibiul Vechi si Crama Ileana, sunt doua localuri pe care ar trebui sa le incerci, atunci cand ajungi aici, mancarea fiind foarte buna. Magia Targului de Craciun are loc atunci cand se insereaza foarte bine, de aceea pe tim pde zi ai putea merge la Arena Platos, situata langa Paltinis pentru a schia. Exista un Skibus care face legatura partiei cu Sibiul, pretul unui bilet fiind de 10 lei pentru dus si 10 pentru intors, deci in total, 20 de lei.

Leave a Reply

Required fields are marked*