Găzduire gratis versus găzduire plătită

La scurt timp după ce am descoperit internetul şi am început să învăţ uşor, uşor cum stă treaba am început să-mi deschid tot felul de site-uri. În atâţia ani de blogging şi timp petrecut lucrând pe net şi informându-mă îmi place să cred că am ajuns la un anumit nivel de cunoştinţe.

Am tot văzut diverse persoane, la început de drum, care aveau de gând să-şi deschidă un blog şi cereau pe toate forumurile sfaturi cu privire la hosting fiindcă nu ştiau dacă să opteze pentru o găzduire gratuită sau una plătită, la o firmă specializată.

Aşadar, am să scriu o listă cu avantaje şi dezavantaje care sper să lămurească pe toată lumea care încă nu e sigură în această privinţă.

Hosting plătit

În cazul unui serviciu de hosting premium garantat site-ul se va încărca mult mai repede decât în cazul unei găzduiri gratuite.

Dacă apar probleme tehnice în cadrul serviciului de hosting un tehnician va rezolva în cel mai scurt timp problemele apărute.

În cadrul hosting-ului plătit beneficiezi, cel mai probabil, de mai mult spaţiu de stocare disponibil decât la un serviciu de hosting gratuit.

Hosting gratuit

Dacă optaţi pentru hosting gratuit atunci vă puteţi aştepta tot timpul ca site-ul pe care-l hostează să pice destul de des, pe site să apară diverse erori iar timpul de încărcare va fii mult mai mare.

Dacă site-ul va pica nu veţi avea la ce tehnicieni să apelaţi şi va trebui să aşteptaţi ca site-ul să fie din nou on atunci când cei care oferă găzduirea se vor gândi să remedieze problemele.

Veţi avea un spaţiu de stocare limitat şi s-ar putea la un moment dat ca acesta să nu vă mai ajungă.

Aşadar, sper că în urma acestui articol am lămurit pe toată lumea şi în funcţie de nevoile pe care le aveţi veţi ştii dacă să optaţi pentru un hosting gratuit sau unul plătit.

Lasă un răspuns