Ma Rainey’s Black Bottom (2020)

Ma Rainey’s Black Bottom este un film adaptat dintr-o piesa de teatru care se intereseaza de situatia muzicienilor de culoare din America de la inceputul secolului 20. Un film in care joaca Chadwick Boseman, care ne ofera o ultima interpretare fascinanta, actorul decedand in luna august a acestui an. Disponibil incepand cu data de 18 decembrie pe Netflix.

Daca in Franta Baudelaire a popularizat “spleen-ul” pentru a defini aceasta stare de melancolie, imaginatie dulce-amara care reprezinta un balans intre fericire si nefericire, comunitatea afro-americana a facut din blues un gen muzical major.

Pentru acest sfarsit de an 2020, Netflix prezinta Ma Rainey’s Black Bottom, un film co-produs de Denzel Washington despre cantareata Ma Rainey, decedata in anul 1932 la Memphis. Aceasta este interpretata de Viola Davis care este acompaniata de regretatul Chadwick Boseman. Filmul este incarcat de o emotie teribila.

Muzica furiei
Viola Davis este o vedeta si gabaritul discret al filmului profita de numele sau. Asemeni unui pretext magnific, personajul sau, Ma Rainey, apare putin insa cu brio, intr-un film consacrat in special muzicienilor de culoare. Din acesti muzicieni se remarca Levee, un tanar trompetist. Levee este tanar si impulsiv, vindicativ, lupta impotriva unei societati care il exclude, impotriva propriilor sai demoni.

Ultimul rol al actorului Chadwick Boseman
Ma Rainey’s Black Bottom este primul film semnat de Denzel Washington din acordul pe care l-a semnat cu Netflix, acela de a adapta 9 piese apartinand lui August Wilson. Pentru a traduce aceasta intensitate si brutalitate specifica filmului, Chadwick Boseman ofera, prin intermediul personajului sau, o interpretare totala, trecand de la rasete la lacrimi.

Filmarile s-au incheiat inainte cu cateva zile de la moartea sa. Actorul a fost rapus de cancer la colon. Personajul sau este dornic sa schimbe muzica, sa deseneze un alt viitor insa pare sa lupte impotriva iremediabilului. Cu siguranta actorul va primi un Oscar postum.

Un comentariu la „Ma Rainey’s Black Bottom (2020)

Lasă un răspuns