Motive pentru care să nu-ți mai pierzi timpul

De când mă știu am fost foarte ambițios atunci când începeam să fac ceva, chiar dacă mă plictiseam repede. Da, sună destul de ciudat. Deși mă plictiseam repede de ceva, îmi doream să reușesc și eram ambițios. Bineînțeles că am dat și greș de foarte multe ori căci nimeni nu reușește din prima însă per total drumul meu a fost ok.

De obicei mă gândeam foarte bine înainte să încep un proiect nou așa că rareori mi se întâmpla să nu mai fiu suficient de motivat cât să continui însă chiar și atunci când se întâmpla mereu găseam cel puțin câteva motive care să mă determine să merg mai departe.

Spre deosebire de mine însă am întâlnit mulți oameni care nu mai găseau acele lucruri care să-i motiveze și cum eu jucam mereu rolul de psiholog în grupul meu de prieteni, la mine veneau mereu când aveau astfel de probleme. A, și chiar dacă nu eram eu cel mai în măsură om să dau anumite sfaturi, cel puțin îmi dădeam tot interesul să ajut și chiar reușeam uneori să le schimb în bine viața prietenilor mele.

Așadar, atunci când simți că vrei să renunți la un anumit proiect (indiferent despre ce e vorba) fiindcă nu mai găsești motivație și nu mai ai interes adu-ți aminte ce te-a făcut să te apuci de treaba respectivă. Dacă e ceva de mare anvergură, al cărui demaraj necesită multă muncă atunci poți fi sigur că vei găsi motivele necesare să continui, altfel nu ai fi început niciodată.

Dacă asta pare că nu merge gândește-te la beneficiile pe care ți le va aduce în momentul în care proiectul tău va ajunge la nivelul pe care ți-l dorești și vei întâmpina succesul. Asta garantat o să te facă să muncești mai mult pentru a-ți atinge obiectivele.

Lasă un răspuns