No Man’s Land – un serial fascinant despre infernul sirian

No Man’s Land este cel mai fascinant serial care ne duce alaturi de Antoine, care, crede ca o vede intr-un video de la un jurnal televizat, pe sora sa pe care o credea moarta intr-un atentat la Cairo, cu cativa ani in urma.

Fara sa isi mai puna intrebari, Antoine merge in Turcia si reuseste sa treaca in Siria, in cautarea surorii sale. Integrat in sanul unor combatanti kurzi, dirijati de catre Sarya, periplul lui Antoine va fi in mod evident, unul foarte riscant.

In acelasi timp si pe un front diferit, urmarim destinul a trei prieteni din copilarie. In 8 episoade, No Mans’ Land este cel care ofera o initiere fascinanta in inima conflictului sirian. Cu ajutorul unor numeroase flashback-uri, povestea oscileaza mereu intre prezent si trecut. Daca cautarea lui Antoine constituie firul rosu al povestii, mai regasim si alte personaje in poveste.

Mai regasim si povestea a trei prieteni din copilarie din inima unei cetati de la perfierie. O mai regasim si pe Sarya, care dupa ce a crescut la Paris, se afla in prima linie a conflictului de partea kurda. Si bineinteles mai avem si latura familiala, in ceea ce il priveste pe Antoine, care se simte responsabil de plecarea surorii sale.

Pe langa un scenariu foarte frumos si foarte atragator, serialul are cel mai solid casting international. Felix Moati este cel mai bun in rolul unui care este strain razboiului si care se trezeste in mijlocul sau de pe o zi pe alta. Britanicul James Floyd este foarte convingator in pielea lui Nasser, unul din cei trei prieteni care a devenit djihadist. Sa nu mai vorbim despre James Purefoy care are rolul unui agent Mossad.

No Man’s Land este o reusita pe toate planurile. Este o poveste emotionanta si captivanta, care ar putea sa fie recompensata cu un sezon cu numarul 2.

Lasă un răspuns