Obiceiuri zilnice care îți pot încetini metabolismul

Pentru a stimula in mod eficient metabolismul tau, este important sa incerci sa identifici care sunt obiceiurile zilnice care ar putea sa il incetineasca. Iata deci care sunt obiceiurile proaste la care trebuie sa renunti si ce trebuie sa faci pentru a remedia putin lucrurile.

Mananci la micul dejun cereale si nu o omleta. Corpul tau are nevoie de mai multa energie pentru a digera proteinele astfel ca, te vei simti satul pentru mai mult timp. Mai degraba decat daca consumi un bol de cereale la micul dejun.

Nu bei destula apa. Fiecare proces celular al corpului depinde de apa. Deci o proasta hidratare poate sa aiba efecte nefaste asupra metabolismului. Iar atunci cand nu esti destul de hidratat, nu ai destula energie pentur a te plimba, a merge cu bicicleta sau pentru a face miscare pentru a arde calorii.

Ai un regim intensiv prea restrictiv. Daca renunti la calorii in mod excesiv pentru a scapa de kilogramele in plus repede, corpul tau va avea impresia ca mori de foame si va compensa asta incetinind viteza cu care arzi caloriile pentru a economisi carburant.

Stai jos prea mult timp. Jumatate din zi stam jos, in masina,in mijloacele de transport in comun, la birou sau alte activitati. Acest comportament sedentar duce la riscul de a suferi de boli cardiovasculare, diabet sau alte maladii grave.

Esti stresat in mod constant. Stresul are numeroase efecte negative. Poate stimula hormonii care stimuleaza centrul apetitului si conduce la la comportamente alimentare reconfortante. In plus, alimentele la care avem tendinta sa apelam pentru a ne reconforta sunt mai degraba biscuitii, chipsurile sau dulciurile.

Nu o salata verde…
Nu dormi destul. Pierderea somnului poate sa duca la marirea rezistente la insulina si deci un nivel ridicat de glicemie. Poate perturba si nivelul de hormoni care au un impact asupra metabolismului.

Lasă un răspuns