Obiective turistice pe Valea Prahovei

In drum spre statiunea montana unde turistii isi propun sa faca schi sau sa petreaca un concediu de neuitat, in general trec prin Valea Prahovei, o zona foarte placuta, cu peisaje pitoresti, insa pe care putini o cunosc cu advarat sau au rabdarea sa o descopere.

In afara de cele cateva opriri cu masina pentru a cumpara suveniruri sau pentru a lua o gura de aer proaspat, turistii nu mai opresc cu niciun scop. Insa este important de stiut ca si aici sunt monumente istorice dar si naturale si unicate.

• Castelul Peles – unul din cele mai importante obiective de vizitat pe Valea Prahovei, fosta resedinta de vara a regelui Carol I si reginei Elisabeta, acum unul din cele mai frumoase castele din Europa, in incinta curtii aflandu-se si castelul Pelisor.

• Castelul Cantacuzino, cu sute de mii de turisti anual, care a devenit in ultimii ani din ce in ce mai cunoscut si mai apreciat pentru arhitectura dar si pentru superbele imprejurimi, curtea si gradina fastuoase.

• Muzeul Cezar Pestrescu din Busteni, casa in care scriitorul a locuit 23 de ani, precum si Muzeul Ceasului din Ploiesti care ofera publicului o gama foarte variata de ceasuri sunt adevarate obiective turistice impresionante.

• Nu in ultimul rand, in lista obiectivelor turistice de pe Valea Prahovei trebuiesc incluse si Babele, formatiuni stancoase ce pot fi gasite in Muntii Bucegi si Sfinxul, situat la altitudinea de 2216 metri, precum si Cascada Urlatoarea din Busteni.

In concluizie, in drumul spre statiunea montana aleasa, turistii se pot opri pe Valea Prahovei si pentru a vizita obiectivele turistice din aceasta zona incredibil de frumoasa, cu privelisti memorabile, oameni foarte amabili si primitori si posibilitati nelimitate de petrecere a vacantei sau a concediului, atat pe timp de vara cat si pe timp de iarna.

Lasă un răspuns